Tatueringsborttagning


Få bort en oönskad tatuering


Vi hjälper dig

Få hjälp med förstaklassig teknik från omtänksam personal

{{ brizy_dc_image_alt uid='02b7ff48913811f9fbb8a61475797fc5.jpg' }}
{{ brizy_dc_image_alt uid='37b3b4efe46587ebd5723a6a175fcb8e.jpg' }}

Före (Vänster) – Efter (Höger)

Tatueringsborttagning

Att få bort en tatuering helt kan ta ca 4-8 behandlingar normalt sett och fler behandlingar vad gäller vissa färger, placering, soliditet/mängden färg mm.

En vanlig Black and Grey tatuering försvinner oftast snabbare. Vid större ytor krymper cm2 priset, man kan även lägga ihop flera olika tatueringar och betala för en yta.

Storlek
Pris
2x2cm (4cm2)

995kr

5x5cm (25cm2)

1495kr

10x10cm (100cm2)

1995kr

15x15cm (225cm2)

2495kr

20x20cm (400cm2)

2995kr

25x25cm (625cm2)

3495kr

Vanliga frågor

Kära kunder! Vi får väldigt mycket frågor om våran laser samt tatueringsborttagning medmera.

Tänkte lägga upp lite tips och fakta här så ni får svar på en del huvudbry.

OBS! En solid, svart tatuering eller en tatuering som är körd över i flera omgångar (coverup) eller packad med färg kan lämna märken efter sig när färgen är borta! (Detta är oftast ärrbildning från tatueringsmaskiner som framträder under färgen när den försvinner) Exempel är helt ifyllda tribaler och texter eller djupt körda linjer. Av denna anledning väljer många av våra kunder att köra en coverup på samma yta istället efter behandlingarna är slutförda.

Svart och mörka färger känns en del och har man en större yta så rekommenderar vi att man bedövar området i 2-3 timmar innan behandling med Emla eller Tapin som kan köpas receptfritt på apoteket. Glöm inte att täcka med plast!

Våran lasermaskin får ett genomsnittligt bortfall på alla tatueringar med upp till 85% på 3 behandlingar. (Vilket är väldigt högt jämförbart med dom flesta andra q-switched lasermaskiner). Det finns vissa personer som svarar otroligt bra! Och våra bästa kunder har fått bort så mycket som 100% på sin första behandling. Men det finns också en liten skara folk som kan falla i grå-zon åt det andra hållet. För att man ska få rätt uppskattade förväntningar så bör man räkna med att göra ett flertal behandlingar. Nånstans mellan 6-8 behandlingar för mörka färger och 3-4 för ljusa färger. (Grönt och skyeblue kan ta längre tid). Vill man köra en coverup krävs oftast inte lika många behandlingar.

Angående laser och styrka. Våran laser har en såkallad ”tophat beam” Med det menas att strålen i varje skott endast penetrerar så långt in i huden som tattoo färgen ligger utan att onödigt skada omkringliggade nerver och blodkärl (epidermis och dermis). Man får därför mindre ont och ett bra resultat trots mildare behandling samt en bra läkning. Många andra Q-switched maskiner ökar värmebildningen onödigt mycket och gör ondare för att dom går onödigt djupt och skadar nerver och blodkärl vilket kan ge permanenta skador (billiga kinakopior) som ärrbildningar, nervskador etc.

Våran laser har en exakt styrka på 240watt per beam (träff). Andra medicinska lasermaskiner på marknaden har mellan 60-120watt per beam. Det betyder att vi i varje skott har från dubbelt till fyrdubbelt så hög effekt på att splittra färgpigmentet till mindre partiklar, vilket gör det att vi får bort mer färg per behandling

Eventuella biverkningar

Mörkhyade löper större risk för tillfällig hyperpigmentering som kan visa sig som ”vita fläckar”.

Alla hudtyper kan utveckla tillfällig hyperpigmentering särskilt om man kört många behandlingar på samma område på relativt kort tid. Det visar sig oftast som vita eller ibland ljust bruna fläckar på samma område som man har lasrat. Detta försvinner normalt på ca 3-6 mån av sig självt när kroppen producerar nya hudceller och nytt melanin bildas i huden. Under tiden ska man behandla området med hög solskyddsfaktor om man skulle vistas i solen för att skydda huden.

Tillfällig svullnad (lymfvätska bildas för att ta hand om bläcket, detta går normalt ner helt på 3-5 dgr.) på en yta som lemmar, ”armar och ben” bör man därför begränsa ytan för att inte svullna för mycket. på bålen och kroppen brukar svullnaden knappt vara påtaglig. Svullnanden minskar rejält för varje upprepad behandling på samma område. Mängden bläck avgör givetvis, så detta drabbar oftast stora eller solida ytor.


Vi använder kakor för att ge dig en bättre upplevelse och förbättra våra tjänster. Genom att fortsätta att använda sidan godkänner du vår policy Klicka för att läsa mer