Tekniken

Tekniken

Vi använder oss av en medicinsk Q-switched nd: Yag-laser som är mycket effektiv och har ett mångsidigt användningsområde t.ex borttagning av Melasma (ålders-pigmentering), Rosacea, Akne, Akneärr, Tatueringsborttagning, Peeling, Pigmentsfläckar/Hyperpigmentering, Ytliga blodkärl medmera. Q-switching är en teknik för att skapa korta laserpulser med mycket hög effekt. Resultatet innebär att lasern lämnar en kort puls (tiotalet nanosekunder) med hög toppeffekt, en så kallad Q-puls.

Det är en stor skillnad på olika Q-switched lasermaskiner precis som det är skillnad mellan exempelvis en äldre billigare bil och en modern lyxbil. Vi kan med stolthet presentera att vi har den bästa och en av dom mest avancerade Q-switched lasermaskinerna på marknaden. Tillverkad av ett seriöst företag som producerar medicinsk laserutrustning för läkemedelsindustrin.

Varför välja oss?

1.Våran lasermaskin är en av dom mest avancerade i branschen och jobbar snabbt och effektivt och ger ett garanterat resultat fortare och effektivare än dom flesta lasermaskiner på marknaden. Med olika munstycken på flera våglängder skjuter den alla olika kulörer av färgspektrumet. Vi har 5 olika våglängder men 4 används för Tatueringsborttagning. olika våglängder 1064nm, 532nm, 585nm, 650nm..

2.Vi har en av dom få Q-switched nd: Yag-laser på marknaden som kan dämpa melasma (pigmentering, även kallat ålderspigmentering). Snabb och effektiv, med sin unika dubbelpuls slår våran laser alltid med exakt samma mängd energi och ger ett snabbare resultat!

3.Maskinen peakar maxenergi på högre nivå än andra maskiner på marknaden (slår jämt och med samma energi vid varje skott, maximal effekt utan att skada nerv- vävnad). Vilket leder till mindre smärta och ökad återhämtning samt maximal effekt av behandlingen. Se bild från värmekamera nedan. Se hur energin stannar inom samma område utan att sticka iväg och orsaka skador, gå onödigt djupt i huden, eller öka värmebildning till omkringliggande celler jämfört med andra q-switched lasermaskiner.

 

Bild 1: andra Q-switched maskiner Bild 2:Våran lasermaskin

värmebild1

 

4. Skjuter upptill 8mm punktstorlek i diameter per träff (mörka färger)

5. Skjuter med en hastighet upptill 10hz Eller 300 us (spectra mode) med 1200mJ och 10hz (styrka och repetitionskraft).

6. Våran laser är testad mot andra högeffektiva Q-switched maskiner på marknaden. Trots att andra lasermaskiner skjutit med exakt samma kraft och samma förutsättningar så har våran laser överlägset gett bäst bortfall vid tatueringsborttagning. (filmklipp finns på youtube om man letar). Detta har med dubbelpulsen att göra.

7.Vår personal har genomgått både praktisk och teoretisk utbildning för användande av högeffektiv laser för tatueringsborttagning och hårborttagning. Samt läst om hudens anatomi och hårets växtcykler. Alla behandlingar utförs av diplomerade laserterapeuter.

Gör det ont?

Smärta upplevs individuellt. Det går bra att köpa receptfri bedövningssalva på apoteket för att dämpa den värsta smärtan, välj då Emla eller Tapin och ha på detta i ca 2-3 timmar innan behandling täckt med plast. Dom flesta människor tycker generellt att en laserbehandling är mycket skonsammare än att tatuera. Det tar dessutom inte så lång tid. Det blir en liten svullnad som lägger sig fort. Våran laser ger minimal skada på huden då den inte skadar omkringliggande vävnad tack vare sin dubbelpuls. Man behandlar ytan med is för att få ner svullnaden direkt efter behandling. Det vita fältet som blir när man gått över en tatuering är vätska som förångas under huden och inte ärr eller liknande som många tror. Vätskan försvinner av sig självt på ca 20 min efter behandling sen framträder tatueringen igen fast blekare än innan behandlingen. Kroppen arbetar i minst 8 veckor med att transportera bort den större mängden färgpartiklar som lasern skjutit sönder. Det blir inga ärr eller permanenta skador av lasern. En rodnad, svullnad, vätska under huden kan ibland förekomma på behandlingsområdet direkt efter behandling men läker inom ett par dagar. Vissa områden där man har tunnare hud är känsligare och kan svullna mer, t.ex handen. Även underarmen kan svullna om man har en större tatuering eller en tatuering med mycket färg i på nedre delen av armen. Prata gärna med oss om ni är oroliga för svullnad eller kanske inte har tid att vara borta från jobb eventuellt några dagar pga dom tillfälliga motorik problem en svullnad i handen kan göra, i dessa fall kan vi dela upp behandlingen till 2 behandlingar så går man över halva området per gång inom en kort tid. Läs gärna igenom vårt faktablad om eftervård som vi har på plats i studion. I vissa fall kan man få blåsor vid mörka solida fält eller på tunn hud. Detta är ingen fara så länge man sköter eftervården korrekt.

Går det att få bort en tatuering? Och hur fort?

Det är mycket svårt att garantera exakt hur många behandlingar just du behöver då det är många faktorer som spelar in (mängden färg, immunförsvar, färgkulör, placering på kroppen etc). Det finns fall där vi fått 100% bortfall av tatueringar med våran laser på endast 1-3 behandlingar. Normalt genomsnittligt bortfall är ca 85% på 3 behandlingar. Efter varje behandling måste kroppen och immunförsvaret själv arbeta med att transportera bort sönderskjutna färgpigment vilket tar minst upp till 6 veckor därför behandlar man aldrig tätare än så. Bortfall kan även det variera individuellt, vissa ser en stor effekt direkt efter behandling medans för andra kan det ta ett par veckor innan behandlingens effekt visar sig ordentligt. Vi vet också att ju närmare huvudet eller hjärtat en tatuering sitter desto lättare har kroppen att göra sig av med färgen. Tatueringar på händer och fötter tar alltså längre tid. Rabatter kan lämnas vid köp av paketpris för flera behandlingar. För flertal behandlingar är detta oftast mest lönsamt för kunden. Ska man bygga över tatueringen (coverup) Behövs det oftast inte mer än upp till 3 behandlingar.

Våran laser jobbar bland dom snabbaste på marknaden så en normal behandlingstid oavsett yta är ca 2-30 min max. färg kan ta längre tid. Man lasrar aldrig längre än en timma pga hälsoskäl och stress av immunförsvaret.

Dela